Image
2 ročná nadstavba

Výroba potravín

Si vyučený cukrár, pekár alebo mäsiar? Chceš sa posunúť na lepšie pozície v odbore? Dorobiť si maturitu? V tom prípade je táto nadstavba pre teba! Rozšíriš svoje znalosti o technologických procesoch a metódach riadenia a kontroly výrobných procesov. Neuniknú ti ani poznatky z ekonómie a riadenia podniku, ktoré sa ti budú hodiť pri zakladaní vlastnej živnosti.
Pozri sa na učebný plán

Informácie o prijímačkách

Kód a názov odboru
2952 L Výroba potravín

Poskytnutý stupeň vzdelania
úplné stredné odborné vzdelanie s maturitou bez výučného listu - ISCED 454

Doklady o dosiahnutom vzdelaní
Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je vysvedčenie o maturitnej skúške

Forma štúdia:
denná
večerná (externá)

Dĺžka štúdia
2 roky

Jasné dôvody

Prečo si vybrať tento odbor

Lepšie pozície

S maturitou máš predovšetkým možnosť dostať sa na lepšie pozície vo svojom odbore. A keď budeš chcieť študovať ďalej, nič ti nebráni ísť na vysokú.

Nové technológie

Zoznámiš sa s inováciami vo svojom odbore a neuniknú ti ani nové ekologické technológie.

Vlastná výrobňa

So znalosťou základov riadenia podniku pre teba bude otvorenie vlastnej výrobne hračkou. Naučíš sa viesť malý podnik, zariadiť obchod a evidovať skladové zásoby.

Ako absolvent sa nestratíš

Aké budeš mať uplatnenie?

S výučným listom a maturitou vo vrecku získaš lepšie možnosti uplatnenia vo svojom odbore, napríklad ako majster alebo vedúci výroby. Rovnako si môžeš otvoriť vlastné mäsiarstvo, pekáreň alebo kaviareň.

Názory študentov

Čo hovoria naši študenti a absolventi?

Prečítaj si názory na našu školu z prvej ruky od tých, ktorí vedia, o čom hovoria. Vypočuj si tých, ktorí u nás ešte nedávno študovali alebo stále študujú.
Pozri si všetky názory
Image

Rita Vaszilová

Podnikanie v chovoch spoločenských, cudzokrajných a malých zvierat
2. ročník

"Vďaka štúdiu som získala nový pohľad na chovateľstvo, vedomosti, ale aj cenné skúsenosti, ktoré by som nikde inde získať nemohla. Myslím, že ktokoľvek, kto má vzťah k zvieratám, by mal porozmýšľať nad štúdiom v tomto odbore na tejto škole."
Image

Vízi Bálint

Mäsiar
2. ročník

"Štúdium na tejto škole mi spríjemňujú dobrí profesori, pohodový kolektív spolužiakov a korením môjho života sú tu hodiny sokoliarstva, čo sa mi môže napokon zísť aj pri poľovačkách. A dobre vybavená školská posilňovňa :-)"
Image

Zuzana Perichtová

Cukrár pekár
absolventka 1998

"Škola upevnila môj vzťah k pečeniu, ktoré je pre mňa radosťou, záľubou aj relaxom – je to láska na celý život. Ešte aj po 20 rokoch od ukončenia môjho štúdia sa sem s radosťou vraciam s úsmevom na perách a som rada, že jedno z mojich detí, sa rozhodlo tiež ísť touto cestou."
Image

Lilla Tóthová

Podnikateľ pre rozvoj vidieka
2. ročník

"Našla som na tejto škole všetko čo potrebujem – prácu so zvieratami aj mechanizmami, sokoliarstvo, včely, vodičský preukaz, skúsila som hrnčiarstvo, prácu s vlnou. V budúcnosti plánujem prevziať farmu po otcovi a byť takým dobrým človekom ako je on."

    Argumenty sú jasné

    Je tento odbor pre teba?

    Pozri sa, ako na prijímacie konanie