Image
4 ročný učebný odbor

Cukrár kuchár
Cukrárka kuchárka

Neustále sa točíš okolo platne? Baví ťa vymýšľať vlastné recepty a objavovať nové chute? Miluješ vôňu čerstvo upečených koláčov? V tom prípade ti tento odbor sadne! Naučíš sa pripravovať teplé aj studené pokrmy, vymýšľať menu na rôzne príležitosti a jedlo správne servírovať. Okrem toho zvládneš vytvoriť najrôznejšie zákusky, torty a dezerty, nad ktorými sa budú zbiehať sliny. S výučným listom máš otvorené dvere do množstva prevádzok, či už si vyberieš prácu v kuchyni alebo v cukrárni. Oboje môžeš ľahko prepojiť.
Pozri sa na učebný plán

Zisti ako podať prihlášku

Kód a názov odboru
2977 H cukrár kuchár
             cukrárka kuchárka

Poskytnutý stupeň vzdelania
stredné odborné vzdelanie s výučným listom – ISCED 353

Doklady o dosiahnutom vzdelaní
Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je výučný list

Forma štúdia:
denná

Dĺžka štúdia
4 roky

Do učebného odboru budú uchádzači prijatí bez prijímacích skúšok.

Jasné dôvody

Prečo si vybrať tento odbor

Cukrársky majster

Osvojíš si rôzne techniky zdobenia cukrárskych výrobkov - dokážeš vyrobiť polevy, fondány, marcipán aj lahodné krémy.

Zdravá výživa

Vyznáš sa v základoch zdravej výživy, racionálnej stravy a v rôznych diétach. Ľahko tak upravíš menu pre vegetariána, diabetika aj milovníka mäsa.

Kvalitná prax

Prax získaš nielen v rôznych stravovacích prevádzkach v okolí, ale aj v našej školskej jedálni. Tam chodí na jedlo celá škola.

Staň sa víťazom

Svoj gastronomický um môžeš predviesť v súťažiach ako je Danubius Gastro alebo Gastro Kulinária Nitra.

Odborník na etiketu

Naučíš sa pokrmy servírovať a obsluhovať hostí – správna etiketa je súčasťou kulinárskeho zážitku.

Pokračuj na nadstavbe

Maturitu si môžeš dorobiť na nadstavbe priamo v škole – v tomto odbore je stále čo objavovať.

Ako absolvent sa nestratíš

Aké budeš mať uplatnenie?

Dobrého jedla a sladkých dezertov nikdy nie je dosť, o prácu sa naozaj báť nemusíš. Je len na tebe, akým smerom sa vydáš. Môžeš napríklad variť v reštaurácii, piecť torty v cukrárni alebo si otvoriť vlastné bistro, kde skombinuješ všetky zručnosti.

Názory študentov

Čo hovoria naši študenti a absolventi?

Prečítaj si názory na našu školu z prvej ruky od tých, ktorí vedia, o čom hovoria. Vypočuj si tých, ktorí u nás ešte nedávno študovali alebo stále študujú.
Pozri si všetky názory
Image

Rita Vaszilová

Podnikanie v chovoch spoločenských, cudzokrajných a malých zvierat
2. ročník

"Vďaka štúdiu som získala nový pohľad na chovateľstvo, vedomosti, ale aj cenné skúsenosti, ktoré by som nikde inde získať nemohla. Myslím, že ktokoľvek, kto má vzťah k zvieratám, by mal porozmýšľať nad štúdiom v tomto odbore na tejto škole."
Image

Vízi Bálint

Mäsiar
2. ročník

"Štúdium na tejto škole mi spríjemňujú dobrí profesori, pohodový kolektív spolužiakov a korením môjho života sú tu hodiny sokoliarstva, čo sa mi môže napokon zísť aj pri poľovačkách. A dobre vybavená školská posilňovňa :-)"
Image

Zuzana Perichtová

Cukrár pekár
absolventka 1998

"Škola upevnila môj vzťah k pečeniu, ktoré je pre mňa radosťou, záľubou aj relaxom – je to láska na celý život. Ešte aj po 20 rokoch od ukončenia môjho štúdia sa sem s radosťou vraciam s úsmevom na perách a som rada, že jedno z mojich detí, sa rozhodlo tiež ísť touto cestou."
Image

Lilla Tóthová

Podnikateľ pre rozvoj vidieka
2. ročník

"Našla som na tejto škole všetko čo potrebujem – prácu so zvieratami aj mechanizmami, sokoliarstvo, včely, vodičský preukaz, skúsila som hrnčiarstvo, prácu s vlnou. V budúcnosti plánujem prevziať farmu po otcovi a byť takým dobrým človekom ako je on."

    Argumenty sú jasné

    Je tento odbor pre teba?

    Pozri sa, ako podať prihlášku