Image
4 ročný učebný odbor

Cukrár pekár
Cukrárka pekárka

Ruky od múky a vône čerstvo upečených buchiet. Nemôžeš sa rozhodnúť, či pečieš radšej sladké alebo slané? U nás si vyberať nemusíš, naučíme ťa oboje! Zoznámiš sa s rôznymi surovinami a postupmi, naučíš sa piecť chrumkavý chlieb, slané a sladké koláče aj iné pečivo. Zvládneš tiež vytvoriť skvelé zákusky, torty a dezerty, nad ktorými sa budú zbiehať sliny.
Pozri sa na učebný plán

Zisti ako podať prihlášku

Kód a názov odboru
2978 H cukrár pekár
             cukrárka pekárka

Poskytnutý stupeň vzdelania
stredné odborné vzdelanie s výučným listom – ISCED 353

Doklady o dosiahnutom vzdelaní
Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je výučný list

Forma štúdia:
denná

Dĺžka štúdia
4 roky

Do učebného odboru budú uchádzači prijatí bez prijímacích skúšok.

Jasné dôvody

Prečo si vybrať tento odbor

Majster remesla

Naučíš sa piecť viac ako 20 druhov slaného a sladkého pečiva, staneš sa skrátka majstrom svojho remesla.

Cukrársky um

Osvojíš si rôzne techniky zdobenia cukrárskych výrobkov - dokážeš vyrobiť polevy, fondány, marcipán aj lahodné krémy.

Kvalitná prax

Prax získaš nielen v škole, ale aj v rôznych prevádzkach v okolí. Napríklad v čokoládovni alebo v remeselnej pekárni.

Isté uplatnenie

S výučnym listom máš otvorené dvere do množstva prevádzok, či už si vyberieš prácu v pekárni alebo v cukrárni. Oboje môžeš tiež ľahko prepojiť.

Prijímaj obednávky

Už počas štúdia môžeš začať prijímať objednávky na torty a pečivo. Môžeš si tak pekne privyrobiť.

Dorob si maturitu

Maturitu si môžeš dorobiť na nadstavbe priamo v škole – v tomto odbore je stále čo objavovať.

Ako absolvent sa nestratíš

Aké budeš mať uplatnenie?

Chlieb a pečivo sú základné potraviny, ktoré sa budú jesť stále, o prácu sa naozaj báť nemusíš. Je len na tebe, akým smerom sa vydáš. Môžeš vyrábať zákusky a torty v cukrárňach, piecť chrumkavý chlieb vo vlastnej remeselnej pekárni alebo si otvoriť vlastnú prevádzkareň, kde skombinuješ všetky zručnosti.

Názory študentov

Čo hovoria naši študenti a absolventi?

Prečítaj si názory na našu školu z prvej ruky od tých, ktorí vedia, o čom hovoria. Vypočuj si tých, ktorí u nás ešte nedávno študovali alebo stále študujú.
Pozri si všetky názory
Image

Rita Vaszilová

Podnikanie v chovoch spoločenských, cudzokrajných a malých zvierat
2. ročník

"Vďaka štúdiu som získala nový pohľad na chovateľstvo, vedomosti, ale aj cenné skúsenosti, ktoré by som nikde inde získať nemohla. Myslím, že ktokoľvek, kto má vzťah k zvieratám, by mal porozmýšľať nad štúdiom v tomto odbore na tejto škole."
Image

Vízi Bálint

Mäsiar
2. ročník

"Štúdium na tejto škole mi spríjemňujú dobrí profesori, pohodový kolektív spolužiakov a korením môjho života sú tu hodiny sokoliarstva, čo sa mi môže napokon zísť aj pri poľovačkách. A dobre vybavená školská posilňovňa :-)"
Image

Zuzana Perichtová

Cukrár pekár
absolventka 1998

"Škola upevnila môj vzťah k pečeniu, ktoré je pre mňa radosťou, záľubou aj relaxom – je to láska na celý život. Ešte aj po 20 rokoch od ukončenia môjho štúdia sa sem s radosťou vraciam s úsmevom na perách a som rada, že jedno z mojich detí, sa rozhodlo tiež ísť touto cestou."
Image

Lilla Tóthová

Podnikateľ pre rozvoj vidieka
2. ročník

"Našla som na tejto škole všetko čo potrebujem – prácu so zvieratami aj mechanizmami, sokoliarstvo, včely, vodičský preukaz, skúsila som hrnčiarstvo, prácu s vlnou. V budúcnosti plánujem prevziať farmu po otcovi a byť takým dobrým človekom ako je on."

    Argumenty sú jasné

    Je tento odbor pre teba?

    Pozri sa, ako podať prihlášku